Filosofie

Driade Samengevat

 

Uitdagend en opwindend is de tijdloze klassieke Driade vorm teruggekeerd!

Ontworpen op de hoogste stand der techniek door de oorspronkelijke ontwerper Arnold Heres.

Er is diepgaand onderzoek verricht om het maximale uit de muziek te halen en een ongekend luisterplezier te creëren in een nieuwe dimensie.

De Driade luidsprekers staan voor natuurlijk geluid, tempo & ritme en een herboren plezier in muziek!

Driade Model 1 heeft de originele Driade vorm die zich weerspiegeld in alle Driade modellen. Model 1 is de basis van het Driade design, waar alle Driade modellen van zijn afgeleid.

 

Driade is een van de weinige high-end luidspreker fabrikanten die hun eigen chassis ontwerpen. Onze  met hand gelakte zijden dome-tweeters die gebruikt wordt in elke Driade luidspreker hebben een extreem lage resonantie frequentie van 570-680 Hz en vervoerd de luisteraar met een volle, warme en toch snelle, ongekleurde weergave en een authentieke ruimtelijke afbeelding. Het volume achter het zijden membraan is luchtstroom geoptimaliseerd en gevuld met een specifiek dempingsmateriaal.

 

Alle 7” Driade bas chassis beschikken over een open, luchtstroom geoptimaliseerde fase plug, een 32mm spreekspoel en een massief magneet systeem met gepolijste open pool platen. De 4” Driade middentoners beschikken over dezelfde eigenschappen, behalve dat hier een 25mm spreekspoel gebruikt is. De chassis verschillen met betrekking tot het conus materiaal, het spreekspoel materiaal, de lengte van de spreekspoel en de magneetsterkte.

 

In de Driade Premium Model 1 en Model 3 wordt een 7” bas-middentoner gebruikt met een extreem lichte papier-carbon conus. Deze conus produceert een aangename, warme en open weergave met een duidelijke middentonen definitie en een krachtige basweergave.

Driade premium Model 2 gebruikt een 7” bas-middentoner met de beroemde 3-laags Kevlar Hexacone conus. Deze driver produceert een ongekleurde, strakke bas en draagt bij aan een kristal heldere totale geluidsweergave. De Hexacone chassis zijn oorspronkelijk ontworpen door Driade en worden altijd als een standaard kenmerk in de Driade luidsprekers gebruikt.

 

De Driade Elite modellen gebruiken 4” en 7” Arcosia chassis met een magnesium 3-laags conus die stijfheid en demping combineert. De nieuw ontwikkelde dynamische conus geometrie resulteert in een ongehoorde natuurlijke weergave en diepte van het geluidsbeeld.

 

Onze onderzoeken zijn overwegend gericht op natuurlijke geluidsweergave. We gebruiken geen standaard dempingsmateriaal; ook gebruiken we geen koperen kappen over de spreekspoel spleet; we gebruiken interne bekabeling bestaande uit 150-300 van elkaar geïsoleerde OFC aders en wij bieden geen bi-wiring opties. Voor onze scheidingsfilters gebruiken we polycarbonaat condensatoren en carbonfilm weerstanden. Alle componenten zijn gemeten en gepaard.

 

Wij streven ernaar om met onze designs, ontwikkeling en fabricage van de Driade high fidelity producten de onvergelijkbare, natuurlijke Driade weergave te bereiken. Een weergave met tempo & ritme en een herboren plezier in muziek!